SPÁRGÁS FRITTATA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 40 perc  Munkaidő: 30 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, habverő, kés, keverőtál, reszelő, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, tortalapát, tűzhely, wok, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, hűtés, kikeverés, párolás, pirítás, reszelés, gyalulás, sütés

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg tisztított, darabolt spárga
6 db tojás
4 ág darabolt zsálya
1 evőkanál vaj
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ teáskanál só
1 csipet pirospaprika
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
1 evőkanál majoránna
1 evőkanál összevágott édesköményzöld
25 dkg frissen reszelt pecorino sajt
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Wokban vagy serpenyőben közepes tűzön az olajat felmelegítjük, hozzáadjuk a spárgát, pirospaprikát. Sózzuk, borsozzuk, s 12 perc alatt puhára pároljuk.

2. Belekeverjük a fokhagymát, majoránnát, édesköménylevelet. Egy-két percig együtt pároljuk. A tűzről félrehúzzuk. Hagyjuk kissé kihűlni.

3. A tojásokat és a sajtot összekeverjük, borsozzuk. A kihűlt spárgakeverékre öntjük.

4. A vajat egy másik serpenyőben felolvasztjuk, és a zsályát 3-4 perc alatt megpirítjuk. A spárgás keveréket visszarakjuk a tűzhelyre, beleöntjük a vajas zsályát. Addig sütjük, amíg a tojás megszilárdul.

5. Az omlettet egy tányér segítségével megfordítjuk, és a másik oldalát is még 2 percig sütjük. Tálalás előtt, akár a tortát, cikkekre vágjuk. Azonnal tálaljuk.

Ezt az ízletes olasz omlettet egy késői villásreggelire is szervírozhatjuk. Akár olajos, sült, sózott, borsozott és sütőben sült koktélparadicsommal is díszíthetjük.