Francia hagymaleves Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, fazék, grillező, kés, keverőtál, reszelő, tűzálló edény, tűzhely, vastagfalú lábas
Eljárások: darabolás, szeletelés, felengedés, forralás, főzés, grillezés, hámozás, pirítás, reszelés, gyalulás, staubolás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük, a hagymát 7-8 perc alatt világosbarnára pirítjuk.
2. Megszórjuk a liszttel, gyakran kevergetve tovább pirítjuk. Felöntjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk.
3. A tűz hőfokát csökkentjük és a levest 20 percig gyöngyöztetjük.
4. A levest tűzálló tálakba kanalazzuk. A tetejére rakjuk a pirítósokat, azokat megszórjuk sajttal (gruyére, cheddar, ementáli) és a sajtot előmelegített grillben 5 perc alatt világosbarnára pirítjuk. Forrón tálaljuk.