SZEZÁMMAGOS SÜTEMÉNY Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: gyúródeszka, hűtőszekrény, keverőtál, konyhai mérleg, műanyagfólia, sütő, szita, tepsi
Eljárások: formázás, gyúrás, hűtés, pihentetés, sütés, szitálás
Adag: 2 tepsi (6-8 főre)
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két tepsit előkészítünk.
2. A lisztet, a sütőport, a sót tálba szitáljuk. A vajat és a cukrot krémessé keverjük. Hozzáadjuk a száraz alapanyagokat és annyi vizet, hogy lágy tésztát kapjunk. Cipóvá formáljuk. Nejlonzacskóban vagy folpackban 30 percre hűtőszekrénybe rakjuk.
3. Diónyi golyókat formálunk, szezámmagba forgatjuk. Tepsibe rakjuk, egymástól 5 centiméterre, és a golyókat villával ellapítjuk. Mintegy 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük a korongokat, és félidőben meg is fordítjuk.