FŰSZERES RÉPÁS ÉS MAZSOLÁS SÜTEMÉNY Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 70 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár

Eszközök: alufólia, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, sütőforma, turmixgép, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, hűtés, kevert tészta kikeverése, sütés, turmixolás

Adag: 1 sütőforma (4-6 főre)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg teljes kiörlésű finomliszt
2 nagyobb szál karikára vágott sárgarépa
12 dkg mazsola
1 teáskanál chilipaprika
6 evőkanál olvasztott vaj
1 csipet só
15 dkg kristálycukor
2 db tojás
4 evőkanál tej
1 teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy 21 x 11 centiméter átmérőjű sütőformát kivajazunk. Alufóliával kibéleljük, a fólia nagyobb legyen, mint a sütőforma. A fóliát is megvajazzuk.

2. A tojásokat, a sárgarépát, a szódabikarbónát, a csiliport összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a vajat és a cukrot, simára keverjük a liszttel, a sütőporral és a tejjel.

3. A sütőformába öntjük a masszát, majd 45-55 perc alatt megsütjük. A tepsit rácsra rakjuk, 10 percig hűtjük. A süteményt a fóliával kiemeljük, rácsra rakjuk. A fóliát levéve teljesen kihűtjük.