HŰTÖTT RICOTTA GYÜMÖLCCSEL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár

Eszközök: botmixer, citromnyomó, hűtőszekrény, kés, keverőtál, műanyagfólia, sütőforma, turmixgép
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, hűtés, kikeverés, préselés, turmixolás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db narancs
81 dkg ricotta
20 dkg méz
6 db eper
2 db hámozott kivi
1 db banán
1 db citrom leve
2 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:

1. A ricottát és a mézet botmixerrel pépesítjük. Kivajazunk egy 25 centiméter átmérőjű kerek sütőformát.

2. A mézes ricottát beleöntjük, majd 180 percre hűtőszekrénybe rakjuk.

3. A gyümölcsöket falatnyi darabkákra vágjuk, azután a citromlével és a cukorral egy tálban összekeverjük.

4. A mézes ricottát tálalóedényre borítjuk, a gyümölcssalátát a tetejére halmozzuk.