SÁRGADINNYESZORBET PORTÓIVAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 20 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár

Eszközök: fagyasztószekrény, kés, keverőtál, turmixgép
Eljárások: darabolás, szeletelés, fagyasztás, hámozás, passzírozás, áttörés, tojás szétválasztása, töltés, turmixolás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 kisebb sárgadinnye
4 evőkanál testes édes vörösbor

vagy

4 evőkanál portói bor
4 ágacska menta
1 db tojásfehérje
17 és fél dkg porcukor

Elkészítés:

1. A dinnyéket vízszintesen félbevágjuk. A húst kikanalazzuk, félrerakjuk. A fél dinnyéket fagyasztóba rakjuk.

2. A dinnyehúst összeturmixoljuk a cukorral, a tojásfehérjével, a portóival. A pürét jégkockatartóba kanalazzuk, 180 percen át fagyasztjuk.

3. Tálalás előtt a sárgadinnyekockákat mixerben jégkásává törjük. A sárgadinnyekását a fél dinnyékbe töltjük, mentával díszítjük.