SÁRGADINNYESZORBET PORTÓIVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 kisebb sárgadinnye
4 evőkanál testes édes vörösbor
vagy
4 evőkanál portói bor
4 ágacska menta
1 db tojásfehérje
17 és fél dkg porcukor
Elkészítés:
1. A dinnyéket vízszintesen félbevágjuk. A húst kikanalazzuk, félrerakjuk. A fél dinnyéket fagyasztóba rakjuk.
2. A dinnyehúst összeturmixoljuk a cukorral, a tojásfehérjével, a portóival. A pürét jégkockatartóba kanalazzuk, 180 percen át fagyasztjuk.
3. Tálalás előtt a sárgadinnyekockákat mixerben jégkásává törjük. A sárgadinnyekását a fél dinnyékbe töltjük, mentával díszítjük.