GYÜMÖLCSÖS ZÖLD SALÁTA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 15 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, citromnyomó, kés, keverőtál, salátacentrifuga, salátástál
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, kimagozás, préselés

Adag: 6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg kockára vágott gruyere sajt
3 db fejes saláta
1 db grépfrút
1 db alma
10 dkg kimagozott fekete olajbogyó
1 evőkanál kapribogyó
½ db leve citrom
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A megmosott, lecsöpögtetett salátaszívet durvára vágjuk.

2. A grépfrútot meghámozzuk, keserű fehér héját is eltávolítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk.

3. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, felszeleteljük. A salátát salátástálba rakjuk.

4. A grépfrútot, az almát, a kapri- és olajbogyót, a kockákra vágott sajtot egy másik tálban összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olajjal, citromlével, s végül a saláta tetejére halmozzuk. Azonnal kínáljuk.