CSIGA TÉSZTÁVAL Téma: Receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, fazék, fokhagymaprés, kés, keverőtál, serpenyő, szűrő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, főzés, hámozás, párolás, szűrés, zúzás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A csigákat előző este tálba tesszük, vízzel leöntjük, és egy tányérral lefedjük. Másnap jól megmossuk őket, és csak az élőket használjuk fel. Forró vízbe tesszük, és 10 percig főzzük őket. Kivesszük, és hegyes késsel lyukat fúrunk a házukba. Újból jól megmossuk, majd lecsepegtetjük őket.
2. Az olívaolajat felforrósítjuk, és a csigákat a fokhagymával és a petrezselyemmel megpároljuk benne. A paradicsomot hozzáadjuk, fahéjjal, sóval, borssal fűszerezzük. Gyenge tűzön 20 percig főzzük.
3. A tésztát bő sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, elosztjuk a tányérokon, rátesszük a csigát, és melegen tálaljuk.