CSIGA TÉSZTÁVAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 20 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, fazék, fokhagymaprés, kés, keverőtál, serpenyő, szűrő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, főzés, hámozás, párolás, szűrés, zúzás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg száraz csigatészta
50 dkg éticsiga
½ teáskanál fahéj
100 dkg hámozott, kockára vágott paradicsom
1 csokor finomra aprított petrezselyemzöld
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 dl extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A csigákat előző este tálba tesszük, vízzel leöntjük, és egy tányérral lefedjük. Másnap jól megmossuk őket, és csak az élőket használjuk fel. Forró vízbe tesszük, és 10 percig főzzük őket. Kivesszük, és hegyes késsel lyukat fúrunk a házukba. Újból jól megmossuk, majd lecsepegtetjük őket.

2. Az olívaolajat felforrósítjuk, és a csigákat a fokhagymával és a petrezselyemmel megpároljuk benne. A paradicsomot hozzáadjuk, fahéjjal, sóval, borssal fűszerezzük. Gyenge tűzön 20 percig főzzük.

3. A tésztát bő sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, elosztjuk a tányérokon, rátesszük a csigát, és melegen tálaljuk.