SOKCSOKIS SÜTEMÉNY Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 45 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, sütő, sütőlap, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, kevert tészta kikeverése, kikeverés, pihentetés, sütés, vízfürdő

Adag: 2 tepsi (40 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg csokoládéchips
30 dkg durvára tört mandula
18 dkg durvára tört fehér csokoládé
18 dkg durvára tört étcsokoládé
1 teáskanál mandulaaroma
1 evőkanál instant kávé
20 dkg kristálycukor
3 db tojás
12 és fél dkg kockára vágott vaj
1 csipet só
½ teáskanál sütőpor
10 dkg fehér liszt

vagy

10 dkg univerzális liszt

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 170 °C-ra (gáztűzhelynél 3-as fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk.

2. Egy tálba szórjuk a lisztet, sütőport, sót. A csokoládét, fehér csokoládét és a vajat vízfürdőn felolvasztjuk.

3. Egy másik tálban a tojásokat, cukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a felolvasztott csokoládés keveréket, neszkávét, mandulakivonatot, tovább keverjük.

4. Belekeverjük a száraz adalékot, mandulát, fehér csokoládéchipset. Összegyúrjuk. A sütőlemezekre evőkanálnyi halmokat pottyantunk, egymástól 8 cm-re.

5. 20-25 percig sütjük, amíg a teteje kissé megrepedezik. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.