OMLETTKARIKÁK ZÖLDSÉGKEVERÉKKEL Téma: Egyéb kategória

 

Elkészítési idő: 110 perc  Munkaidő: 35 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: alufólia, borsdaráló, grillező, grillrács, habverő, hűtőszekrény, kés, keverőtál, sajtkés, salátacentrifuga, salátástál, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, grillezés, hámozás, hűtés, kikeverés, sütés, tojás szétválasztása

Adag: 6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db tojás
3 db tojássárgája
2 db cukkini
8 db főtt spárga
1 db fejes saláta
9 dkg vékonyra szeletelt fontina sajt
5 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

1. A cukkinit hosszában felszeleteljük. Tálba rakjuk, sózzuk, borsozzuk, egy evőkanál olajjal meghintjük.

2. Grillrácson vagy grillserpenyőben minden oldalát 4 percig sütjük.

3. A tojásokat és a tojássárgákat felverjük. Sózzuk, borsozzuk.

4. Úgy 3 evőkanálnyi olajon 4 kisméretű omlettet sütünk, az egyik oldalukat 4-5 percig, a másikat 4 percig sütjük.

5. Az omlettekre cukkinit, spárgát, sajtszeleteket rakunk. Az omlettet feltekerjük, alufóliába csomagoljuk, 60 percig hűtjük.

6. Az omlett-tekercseket hidegen felszeleteljük, salátaágyra helyezzük. A maradék olajjal meghintjük, sózzuk. Azonnal tálaljuk.