Datolyás csokoládéchips Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 85 perc  Munkaidő: 45 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: gyúródeszka, hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, műanyagfólia, sütő, sütőlap
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, gyúrás, hűtés, kikeverés, kimagozás, pihentetés, sütés

Adag: 2 tepsi (50 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg keserű csokoládéchips
5 dkg kimagozott, finomra vágott datolya
5 dkg kukoricapehely
15 dkg zabpehely
12 és fél dkg margarin

vagy

12 és fél dkg zsiradék
2 db tojás
10 dkg kristálycukor
10 dkg barna cukor
1 csipet só
½ teáskanál szódabikarbóna
15 dkg fehér liszt

vagy

15 dkg univerzális liszt

Elkészítés:

1. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a szódabikarbónát és a sót.

2. Egy másik tálban a növényi zsiradékot vagy margarint, a cukrot és a barna cukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a tojást, és tovább keverjük.

3. Beledolgozzuk a zabpelyhet, a kukoricapelyhet, a datolyát, a csokoládéchipset és a száraz adalékot. Kemény tésztát gyúrunk. A tésztát 2 felé osztjuk, és 20 cm-es hengereket formálunk belőle. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe rakjuk.

4. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk. A tésztát 5 mm-es darabokra vágjuk. Az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 5 cm-re. Világos aranyszínűre sütjük 10-12 perc alatt. Néhány percig még a sütőlemezeken hagyjuk, amíg kissé megkeményedik. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.