CSOKOLÁDÉMOUSSE Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 10 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fagyasztószekrény, habverő, kés, keverőtál, konyhai robotgép, lábas, sütőforma, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, dermesztés, fagyasztás, főzés, gőzölés, habverés, kikeverés, tojás szétválasztása, vízfürdő

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál kávélikőr
25 dkg durvára tört étcsokoládé
1 ¾ dl zsírszegény tejszín
1 evőkanál finomított kristálycukor
1 db tojás
9 dkg durvára tört mogyoró

Elkészítés:

1. Felolvasztjuk a csokoládét a tejszínnel, vízfürdő fölött.

2. Közben a tojássárgáját elektromos mixerrel, magas fordulatszámon krémesre keverjük. A krémes, lágy tojássárgáját a csokoládés keverékhez adjuk. Addig főzzük, amíg a hőmérséklete el nem éri a 80 Celsius-fokot. Félrerakjuk.

3. A tojásfehérjét is felverjük egy kis tálban, szintén gyöngyöző vízfürdő fölött. Óvatosan hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük.

4. A habot spatulával a csokoládés masszába forgatjuk, majd 4, egyenként 125 milliliteres csészébe kanalazzuk. Körülbelül 20 percen át fagyasztjuk. Megszórjuk csokoládéval bevont mogyoróval, és tálaljuk.