CSOKOLÁDÉMOUSSE Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fagyasztószekrény, habverő, kés, keverőtál, konyhai robotgép, lábas, sütőforma, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, dermesztés, fagyasztás, főzés, gőzölés, habverés, kikeverés, tojás szétválasztása, vízfürdő
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Felolvasztjuk a csokoládét a tejszínnel, vízfürdő fölött.
2. Közben a tojássárgáját elektromos mixerrel, magas fordulatszámon krémesre keverjük. A krémes, lágy tojássárgáját a csokoládés keverékhez adjuk. Addig főzzük, amíg a hőmérséklete el nem éri a 80 Celsius-fokot. Félrerakjuk.
3. A tojásfehérjét is felverjük egy kis tálban, szintén gyöngyöző vízfürdő fölött. Óvatosan hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük.
4. A habot spatulával a csokoládés masszába forgatjuk, majd 4, egyenként 125 milliliteres csészébe kanalazzuk. Körülbelül 20 percen át fagyasztjuk. Megszórjuk csokoládéval bevont mogyoróval, és tálaljuk.