BOGYÓS GYÜMÖLCSÖK JOGHURTOS KARAMELLEL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 20 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, lábas, salátástál, tűzhely
Eljárások: cukorszirup készítése, darabolás, szeletelés, karamellizálás, kikeverés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dl joghurt
10 dkg finomított kristálycukor
30 dkg félbevágott eper
30 dkg málna
15 dkg fekete áfonya

Elkészítés:

1. Az epret, az áfonyát és a málnát egy ala­csony falú tálba rakjuk. A tetejére önt­jük a joghurtot. Félrerakjuk.

2. A cukrot felmelegítjük közepes hőfokon. Kever­getve addig főzzük, amíg a cukor aranyszínű karamellé nem változik, úgy 8-10 perc alatt.

3. A szirupot a joghur­tos gyümölcsök tetejére kanalazzuk, és azonnal tálaljuk.