BOGYÓS GYÜMÖLCSÖK JOGHURTOS KARAMELLEL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, lábas, salátástál, tűzhely
Eljárások: cukorszirup készítése, darabolás, szeletelés, karamellizálás, kikeverés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dl joghurt
10 dkg finomított kristálycukor
30 dkg félbevágott eper
30 dkg málna
15 dkg fekete áfonya
Elkészítés:
1. Az epret, az áfonyát és a málnát egy alacsony falú tálba rakjuk. A tetejére öntjük a joghurtot. Félrerakjuk.
2. A cukrot felmelegítjük közepes hőfokon. Kevergetve addig főzzük, amíg a cukor aranyszínű karamellé nem változik, úgy 8-10 perc alatt.
3. A szirupot a joghurtos gyümölcsök tetejére kanalazzuk, és azonnal tálaljuk.