ROSTON SÜLT FÜGE BORRAL ÉS MANDULÁVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: grillező, kés, keverőtál, serpenyő, sütő, tepsi, tűzhely
Eljárások: cukorszirup készítése, darabolás, szeletelés, főzés, grillezés, kikeverés, pirítás
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. A mandulapelyhet szárazon, körülbelül 2 perc alatt aranyszínűre sütjük. Félrerakjuk.
2. A fügék tetején 2 nyílást vágunk, és óvatosan szétnyitjuk. A gyümölcsöket alacsony falú serpenyőbe állítjuk. Mindegyiket megszórjuk 2 evőkanál barna cukorral. A fügéket körülbelül 5 percig sütjük, amíg a cukor bugyborékolni nem kezd.
3. Közben a maradék barna cukrot és a Marsala bort összekeverjük egy kis serpenyőben. Alacsony hőfokon körülbelül 3 percig főzzük, amíg a keverék szirup nem lesz. Meglocsoljuk a fügéket a sziruppal, megszórjuk pirított mandulapehellyel, és mascarponéval kínáljuk.