ROSTON SÜLT FÜGE BORRAL ÉS MANDULÁVAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 20 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: grillező, kés, keverőtál, serpenyő, sütő, tepsi, tűzhely
Eljárások: cukorszirup készítése, darabolás, szeletelés, főzés, grillezés, kikeverés, pirítás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db friss füge
4 dkg mandulapehely
1 dl marsala bor

vagy

1 dl testes bor
5 evőkanál barna cukor
9 dkg mascarpone

Elkészítés:

1. A mandulapelyhet szárazon, körülbelül 2 perc alatt aranyszínűre sütjük. Félre­rakjuk.

2. A fügék tetején 2 nyílást vá­gunk, és óvatosan szétnyitjuk. A gyü­mölcsöket alacsony falú serpenyőbe állítjuk. Mindegyiket megszórjuk 2 evő­kanál barna cukorral. A fügéket körülbelül 5 percig sütjük, amíg a cukor bugyborékolni nem kezd.

3. Közben a maradék barna cukrot és a Marsala bort összekeverjük egy kis serpenyőben. Alacsony hőfokon körülbelül 3 percig főzzük, amíg a keverék szirup nem lesz. Meglocsoljuk a fügéket a sziruppal, megszórjuk pirított mandulapehellyel, és mascarponéval kínáljuk.