KALIFORNIAI PAPRIKÁBA TÖLTÖTT CHILI CON CARNE Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: húsdaráló, keverőtál, séfkés, serpenyő, sütő, szűrő, tepsi, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, forralás, főzés, hámozás, kikeverés, kimagozás, sütés, szűrés, töltés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). A megfelezett paprikákat héjukkal lefelé tepsibe rakjuk. 20 percig sütjük vagy addig, amíg jól meg nem puhulnak.
2. Közben a darált marhahúst és a hagymát 5 perc alatt megsütjük az olajon, egy nagy serpenyőben.
3. A chiliport, a babot és a paradicsomot is belekeverjük. Felforraljuk. Alacsony hőfokon, körülbelül 5 percig főzzük, amíg kissé be nem sűrűsödik.
4. A marhahúsos keveréket a megsült paprikákba kanalazzuk. Tejfölt rakunk rájuk, illetve friss koriandert. Forrón tálaljuk.