KALIFORNIAI PAPRIKÁBA TÖLTÖTT CHILI CON CARNE Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 15 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: húsdaráló, keverőtál, séfkés, serpenyő, sütő, szűrő, tepsi, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, forralás, főzés, hámozás, kikeverés, kimagozás, sütés, szűrés, töltés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg darált marhahús
40 dkg fehérbabkonzerv
25 dkg paradicsompüré
4 db kimagozott, hosszában félbevágott piros húsú kaliforniai paprika
2 teáskanál chilipor
1 fej finomra vágott hagyma
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
A díszítéshez:
ízlés szerint friss korianderlevél
A tálaláshoz:
ízlés szerint tejföl

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). A megfelezett paprikákat héjukkal lefelé tepsibe rakjuk. 20 percig sütjük vagy addig, amíg jól meg nem puhulnak.

2. Közben a darált marhahúst és a hagymát 5 perc alatt megsütjük az olajon, egy nagy serpenyőben.

3. A chiliport, a babot és a paradicsomot is belekeverjük. Felforraljuk. Alacsony hőfokon, körülbelül 5 percig főzzük, amíg kissé be nem sűrűsödik.

4. A marhahúsos keveréket a megsült paprikákba kanalazzuk. Tejfölt rakunk rájuk, illetve friss koriandert. Forrón tálaljuk.