Oregánóval fűszerezett zöldségek Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 55 perc  Munkaidő: 25 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, edényfogó, kés, keverőtál, sütő, sütőtál, tojás- és paradicsomszeletelő kés, vágódeszka, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, lerakás, pihentetés, sütés

Adag: 1 sütőforma (4 főre)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg vegyes gomba
20 dkg burgonya
20 dkg érett, kemény paradicsom
1 evőkanál szárított oregánó
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra (gáztűzhelynél 3-as fokozat). Egy sütőtálat 2 evőkanál olajjal kikenünk.

2. A paradicsomokat egycentis szeletekre vágjuk. A burgonyát vékonyra szeleteljük. A gombákat hosszában vékonyra szeleteljük.

3. Az előkészített sütőtálba rétegezzük a hozzávalókat: burgonya, gomba, paradicsom sorrendben. Sózzuk, borsozzuk.

4. A maradék olajjal meghintjük, oregánóval megszórjuk, végül 30 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt az ételt kissé pihentetjük. Melegen kínáljuk.