VEGETÁRIÁNUS RAGU Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, kés, keverőtál, tűzhely, vágódeszka, vastagfalú lábas
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, kimagozás, pirítás
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db kimagozott, csíkokra vágott zöld húsú kaliforniai paprika
50 dkg kockára vágott cukkini
50 dkg kockára vágott padlizsán
100 dkg hámozott, finomra vágott paradicsom
1 db kimagozott, csíkokra vágott sárga húsú kaliforniai paprika
vagy
1 db kimagozott, csíkokra vágott piros húsú kaliforniai paprika
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
1 evőkanál bazsalikom
1 evőkanál finomra vágott kakukkfű
1 db babérlevél
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 fej finomra vágott hagyma
5 dkg fekete olajbogyó
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A hagymát az olajon 5 perc alatt üvegesre pirítjuk.
2. Hozzáadjuk a padlizsánt, a cukkinit, a kaliforniai paprikákat, a paradicsomot, a babérlevelet, a kakukkfüvet és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk.
3. Az edényt letakarjuk, az ételt 60 percen át főzzük. Belekeverjük az olajbogyót. Bazsalikommal díszítjük. Forrón tálaljuk.