Fokhagymás, fenyőmagos és mazsolás spagetti Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, kés, keverőtál, serpenyő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, kikeverés, kimagozás, pirítás, szűrés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg spagetti
9 dkg fenyőmag
9 dkg arany mazsola
1 dl extraszűz olívaolaj
4 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 db kimagozott, finomra vágott piros chilipaprika
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A spagettit nagy edényben, sós, forró vízben al dente főzzük.

2. A fokhagymát és a csilit addig sütjük az olajon, amíg a fokhagyma aranyszínű nem lesz. Hozzáadjuk a fenyőmagot és az aranymazsolát. Sózzuk, borsozzuk. Még 1 percen át sütjük.

3. Leszűrjük a tésztát, a serpenyőben lévő szószhoz öntjük. Belekeverjük a petrezselymet, és még 1 percig magas hőfokon főzzük. Forrón tálaljuk.