Szalámis, olívás és szardellás pizza Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 5 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kenőkés, kés, keverőtál, pizzasütő tepsi, sütő
Eljárások: darabolás, szeletelés, kimagozás, sütés
Adag: 1 darab (25 centiméteres)
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 230 fokra (gáztűzhelynél 8-as fokozat). Az elősütött, 25 cm átmérőjű pizza tetejét megkenjük a paradicsompürével.
2. A tetejére szórjuk a félbevágott koktélparadicsomokat, a szalámit, az olajbogyókat, a szardellát, az oregánót és a mozzarellát. 12-15 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna és ropogós nem lesz.
3. A pizzát úgy 6-8 szeletre vágjuk. Megszórjuk a rukkolával, és forrón tálaljuk.
Pizzatészta
1. Az élesztőt szétmorzsoljuk és rászórjuk a cukrot. A víz felével addig keverjük, míg az élesztő folyékony nem lesz (1. kép).
2. A lisztet tálba tesszük és mélyedést nyomunk bele. Beleöntjük az élesztőt és meghintjük liszttel. Letakarva meleg helyen 15 percig kelesztjük (2. kép).
3. Hozzáadjuk a sót és az olajat, és a konyhai robotgép dagasztójával rugalmas tésztát dagasztunk. Közben hozzáöntjük a víz másik felét (3. kép).
4. A tésztát meghintjük liszttel, letakarjuk és 45 percig kelesztjük (4. kép). Utána megint erősen átgyúrjuk, kinyújtjuk, rátesszük a feltétet és megsütjük.