CAPPUCCINOHAB-TORTA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 50 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, hűtőszekrény, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, mikrohullámú készülék, tortaforma, tortakarima, tűzhely
Eljárások: darálás, dermesztés, gőzölés, habverés, hűtés, kikeverés, lerakás

Adag: 1 tortaforma (8 szelet)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
13 dkg olvasztott vaj
25 dkg darált csokoládés keksz
A fehér csokoládékrémhez:
10 dkg fehér csokoládé
½ dl tejszín
A mokkahabhoz:
3 kiskanál instant/nes kávé
20 dkg keserű étcsokoládé
2 db tojássárgája
½ dl tejszín
2 kiskanál víz
6 dkg olvasztott vaj
2 dl tejszín
A tetejére:
3 dl tejszín
1 csomag habfixáló
1 kiskanál kakaó

Elkészítés:

1. A darált kekszet az olvasztott vajjal összedolgozzuk. Egy 23 cm átmérőjű kerek formát hideg vízzel kiöblítünk, és a kekszmasszával kibéleljük. 20 percre jégbe hűtjük, hogy a massza megdermedjen.

2. A fehér csokoládékrémhez az összetört fehér csokoládét a tejszínben gőz fölött (vagy mikrohullámú készülékben) felolvasztjuk, simára keverjük. A tésztaalapra simítva az egészet visszatesszük a hűtőszekrénybe, hogy a krém is megdermedjen.

3. A mokkahabhoz a vajat az olvasztott csokoládéval, a fél dl tejszínnel, a tojássárgával meg a meleg vízben feloldott kávéval simára keverjük. A 2 dl tejszínt habbá verjük és apránként a csokoládés krémbe forgatjuk. Ezt is a tortára simítjuk, és a hűtőszekrénybe visszatesszük, hogy megdermedjen.

4. A tetejére a tejszínt (lehetőleg a habfixszel) kemény habbá verjük, a tortára simítjuk, és kakaóval megszórva azonnal tálaljuk.