CAPPUCCINOHAB-TORTA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, hűtőszekrény, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, mikrohullámú készülék, tortaforma, tortakarima, tűzhely
Eljárások: darálás, dermesztés, gőzölés, habverés, hűtés, kikeverés, lerakás
Adag: 1 tortaforma (8 szelet)
Elkészítés:
1. A darált kekszet az olvasztott vajjal összedolgozzuk. Egy 23 cm átmérőjű kerek formát hideg vízzel kiöblítünk, és a kekszmasszával kibéleljük. 20 percre jégbe hűtjük, hogy a massza megdermedjen.
2. A fehér csokoládékrémhez az összetört fehér csokoládét a tejszínben gőz fölött (vagy mikrohullámú készülékben) felolvasztjuk, simára keverjük. A tésztaalapra simítva az egészet visszatesszük a hűtőszekrénybe, hogy a krém is megdermedjen.
3. A mokkahabhoz a vajat az olvasztott csokoládéval, a fél dl tejszínnel, a tojássárgával meg a meleg vízben feloldott kávéval simára keverjük. A 2 dl tejszínt habbá verjük és apránként a csokoládés krémbe forgatjuk. Ezt is a tortára simítjuk, és a hűtőszekrénybe visszatesszük, hogy megdermedjen.
4. A tetejére a tejszínt (lehetőleg a habfixszel) kemény habbá verjük, a tortára simítjuk, és kakaóval megszórva azonnal tálaljuk.