ZÖLDSÉGES SZELET Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 50 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, reszelő, serpenyő, sütő, sütőpapír, tepsi, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, párolás, pirítás, reszelés, gyalulás, sütés

Adag: 1 tepsi (6 főre)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 db simára kevert tojás
3 db reszelt cukkini
15 dkg reszelt sütőtök
½ kiskanál sütőpor
8 dkg rétesliszt
1 evőkanál olaj
1 nagyobb fej apróra vágott vöröshagyma
3 szelet húsos füstölt szalonna
1 szál reszelt sárgarépa
10 dkg reszelt edami sajt

Elkészítés:

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) előmelegítjük. Egy 20 cm-es, négyszögletes tepsit olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk. Az aljára sütőpapírt terítünk. Az olajban az összevagdalt szalonnát meg a hagymát addig sütjük, amíg a szalonna barna, a hagyma puha nem lesz, majd szűrőlapáttal kiszedve papírtörölközőn megszikkasztjuk.

2. A megreszelt cukkinit, répát, tököt meg a sütőporral elkevert lisztet tálba töltjük, a hagymát és a szalonnát hozzáadjuk, majd a tojásokkal összedolgozzuk. Az előkészített tepsibe töltjük, és a forró sütőbe téve 30 perc alatt aranysárgára sütjük. Kockákra vágva melegen vagy langyosan, salátakörítéssel kínáljuk.