BÁRÁNY BURGONYÁVAL AGYAGEDÉNYBEN Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 120 perc  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: alufólia, borsdaráló, kés, keverőtál, serpenyő, sütő, tűzálló edény, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, elősütés, hámozás, lerakás, párolás, sütés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 szelet báránykaraj
50 dkg hámozott, karikára vágott burgonya
6 dl víz
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
2 nagyobb fej durvára vágott hagyma
2 szál karikára vágott sárgarépa
4 db babérlevél
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A báránykarajokat olívaolajban elősütjük, megsózzuk és megborsozzuk.

2. Négy kis tűzálló agyagedényt kevés olívaolajjal kikenünk, minden réteget sóval és borssal megszórva belerétegezzük a sárgarépát, a hagymát és a burgonyát, majd a burgonyára tesszük a babérleveleket. A tetejére fektetjük a hússzeleteket.

3. Minden formába 1,5 dl vizet és 1 evőkanál olajat öntünk, grillfóliával lefedjük, és a sütőben kb. 60 percet pároljuk.

4. Ezután levesszük róluk a fóliát, és még 30 percig sütjük, amíg a burgonya megpirul. Forrón, az agyagedényben tálaljuk.