BÁRÁNY BURGONYÁVAL AGYAGEDÉNYBEN Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: alufólia, borsdaráló, kés, keverőtál, serpenyő, sütő, tűzálló edény, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, elősütés, hámozás, lerakás, párolás, sütés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A báránykarajokat olívaolajban elősütjük, megsózzuk és megborsozzuk.
2. Négy kis tűzálló agyagedényt kevés olívaolajjal kikenünk, minden réteget sóval és borssal megszórva belerétegezzük a sárgarépát, a hagymát és a burgonyát, majd a burgonyára tesszük a babérleveleket. A tetejére fektetjük a hússzeleteket.
3. Minden formába 1,5 dl vizet és 1 evőkanál olajat öntünk, grillfóliával lefedjük, és a sütőben kb. 60 percet pároljuk.
4. Ezután levesszük róluk a fóliát, és még 30 percig sütjük, amíg a burgonya megpirul. Forrón, az agyagedényben tálaljuk.