ALMA PONGYOLÁBAN Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 65 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: grillező, gyúródeszka, kenőecset, kés, magház eltávolító, nyújtófa, reszelő, sütő, sütőlap, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, hámozás, karamellizálás, kimagozás, nyújtás, reszelés, gyalulás, sütés, tojás szétválasztása

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg mélyhűtött levelestészta
4 db hámozott, magozott alma
2 és fél dkg nádcukor
1 kis darab szárított, héja alma
1 db tojássárgája
1 késhegynyi őrölt fahéj
5 dkg vaj
5 dkg porcukor

Elkészítés:

1. Az almákat meghámozzuk, a magházat kiszúrjuk. A leveles tésztát vékonyan kinyújtjuk. 4 nagy négyzetlapra vágjuk. Mindegyik tésztalapra ráhelyezünk egy-egy almát. Az almákba kevés porcukrot és egy darabka vajat teszünk, megszórjuk egy csipet fahéjjal. A tészta széleit a gyümölcsre ráhajtjuk, vízzel megnedvesítjük, és jól összenyomjuk.

2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Az almabatyukat megkenjük a tojássárgájával és a sütőben 45 percig sütjük. Röviddel a tálalás előtt megreszeljük a szárított almahéjat, összekeverjük a nádcukorral, megszórjuk vele a süteményt és felforrósított grillben 30 másodperc alatt karamellizáljuk.