ALMA PONGYOLÁBAN Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: grillező, gyúródeszka, kenőecset, kés, magház eltávolító, nyújtófa, reszelő, sütő, sütőlap, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, hámozás, karamellizálás, kimagozás, nyújtás, reszelés, gyalulás, sütés, tojás szétválasztása
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Az almákat meghámozzuk, a magházat kiszúrjuk. A leveles tésztát vékonyan kinyújtjuk. 4 nagy négyzetlapra vágjuk. Mindegyik tésztalapra ráhelyezünk egy-egy almát. Az almákba kevés porcukrot és egy darabka vajat teszünk, megszórjuk egy csipet fahéjjal. A tészta széleit a gyümölcsre ráhajtjuk, vízzel megnedvesítjük, és jól összenyomjuk.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Az almabatyukat megkenjük a tojássárgájával és a sütőben 45 percig sütjük. Röviddel a tálalás előtt megreszeljük a szárított almahéjat, összekeverjük a nádcukorral, megszórjuk vele a süteményt és felforrósított grillben 30 másodperc alatt karamellizáljuk.