TÉSZTATEKERCS ÖKÖRFARK TÖLTELÉKKEL FLEISCHSCHNACKA DE QUEUE DE BOEUF Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: csontozókés, fazék, gyúródeszka, hűtőszekrény, kés, keverőtál, lábas, műanyagfólia, nyújtófa, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: beforralás, darabolás, szeletelés, felengedés, forralás, főzés, göngyölés, gyúrás, hámozás, kicsontozás, nyújtás, párolás, pihentetés, pirítás, töltés
Adag: 10 főre
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, frissen tartó fóliába csavarjuk, és egy órán át pihentetjük. Az ökörfarkat feldaraboljuk, nagyobb edényben a felforrósított olajon megpirítjuk. Öt sárgarépát és a szárzellert megtisztítjuk, felkockázzuk, a húshoz adtuk, és felöntjük kevés vörösborral. Átforgatjuk, majd hozzáöntjük a többi bort és fedő alatt négy-öt órán át kis lángon hagyjuk csendesen forrni. Kivesszük a húst, lecsepegtetjük és leválasztjuk a csontról.
2. A maradék sárgarépát és a többi zöldséget megtisztítjuk, apróra vágjuk. A hús alatt visszamaradt mártást a negyedére beforraljuk, majd puhára pároljuk benne a zöldségeket. Visszatesszük bele a húst, az apróra vágott zöldfűszereket, a fűszercsokrot és a paradicsompépet. Öt percig együtt főzzük. Hagyjuk lehűlni, majd a fűszercsokrot kidobjuk.
3. A tésztaalapot vékonyra kinyújtjuk, és hosszú, széles csíkokra vágjuk. A tölteléket merőkanállal a tésztára helyezzük és összetekerjük. Frissen tartó fóliába csavarjuk, forrásban lévő vízben 20 perc alatt kifőzzük, és ha kihűlt, a hűtőszekrényben 24 órán át pihentetjük. A mártást is hideg helyre tesszük.
4. A tésztát kicsomagoljuk a fóliából, széles karikákra vágjuk, és kevés vízben rövid idő alatt átforrósítjuk. A mártást is felmelegítjük, ha kell még fűszerezzük, a forró hústekercsekre öntve tálaljuk.
BOUQUET GARNI
A hozzávalókat a póréhagyma zöldjébe beletekerjük, és cérnával összekötözzük. Hosszú zsinóron a fazékba lógatjuk.