FÜGÉS, SONKÁS TÉSZTASALÁTA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 20 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, keverőtál, konyharuha, sajtkés, salátástál, séfkés, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hűtés, kikeverés, szikkasztás, szűrés, törés

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db cikkekre vágott füge
50 dkg rövid csőtészta
15 dkg vékonyra szeletelt sonka

vagy

15 dkg vékonyra szeletelt pármai sonka
3 evőkanál finomra aprított pisztácia
2 evőkanál összetépkedett bazsalikomlevél
15 dkg kockára vágott mozzarella sajt
1 evőkanál fehérborecet
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
igény szerint forró víz
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A díszítéshez:
1 ág bazsalikom

Elkészítés:

1. A tésztát forró, sós vízben al dente (haraphatóra) főzzük. Leszűrjük, hideg vízben lehűtjük.

2. Lecsöpögtetjük. Tiszta konyharuhán leszárítjuk. Salátástálba rakjuk.

3. Egy kis tálban összekeverjük az olajat és a borecetet. Sózzuk, borsozzuk.

4. A fügét, a pármai sonkát, a mozzarellát, a bazsalikomlevelet és a pisztáciát a tésztára rakjuk. Összerázzuk.

5. A dresszinggel leöntjük, és ismét összerázzuk. Bazsalikommal díszítjük.