MÁLNÁS, KRÉMSAJTOS PALACSINTA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 25 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, palacsintasütő, tortalapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, göngyölés, kevert tészta kikeverése, kikeverés, sütés, tojás szétválasztása, töltés

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dl tej
3 db felvert tojássárgája
10 dkg liszt
18 dkg krémsajt

vagy

18 dkg mascarpone
48 és fél dkg málnalekvár

vagy

48 és fél dkg málnaíz
2 evőkanál porcukor
2 evőkanál napraforgóolaj
1 csipet só
A díszítéshez:
ízlés szerint friss málna

Elkészítés:

1. Egy tálban simára keverjük a lisztet, a sót, a tojásokat és a tejet.

2. Egy palacsintasütőt kissé megolajozunk, az olajat felforrósítjuk, és 2 evőkanálnyi tésztát az olajon szétterítünk. A palacsinta mindkét oldalát kb. 3 perc alatt világos aranyszínűre sütjük.

3. A palacsintákat egyenként tálalóedényre rakjuk, krémsajttal és lekvárral megkenjük. Feltekerjük. Porcukorral megszórjuk, és friss málnával díszítjük.