BUNDÁS GYÜMÖLCS Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 20 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, kés, keverőtál, papírtörlő, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: bundázás, darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, kimagozás, préselés, sütés bő zsiradékban

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb hámozott, cikkekre vágott alma
1 nagyobb hámozott, cikkekre vágott körte
1 db hámozott, szeletelt banán
4 szelet ananász
4 evőkanál porcukor
1 és ¼ dl hideg víz
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 db felvert tojás
10 dkg liszt
A sütéshez:
10 dl napraforgóolaj

Elkészítés:

1. A gyümölcsöket egy nagy tálba rakjuk, és citromlével megspricceljük. Egy másik tálban összekeverjük a tojást, a lisztet, a vizet, és felverjük.

2. Az olajat magas falú serpenyőben felforrósítjuk. A tojásos habarékban megforgatjuk a gyümölcsöket, s adagonként 5 perc alatt ropogósra sütjük. Papírtörlőre rakjuk, az olajat leitatjuk.

3. Tálalóedényre rakjuk, a bundázott gyümölcsöket porcukorral megszórjuk. Azonnal tálaljuk.

Igen testes édes, nemesrothadásos, magas savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.