FÜGÉS CSIRKESALÁTA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, fazék, keverőtál, léfacsaró, salátacentrifuga, salátástál, séfkés, serpenyő, szűrő, szűrőlapát, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, hűtés, kikeverés, pirítás, préselés, szűrés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Egy serpenyőben, közepes hőfokon, a vajon 5-10 perc alatt világosbarnára pirítjuk a csirkét. Hagyjuk kihűlni.
2. A brokkolit forró, sós vízben 5 perc alatt félpuhára főzzük. Leszűrjük, hideg vízben lehűtjük. Lecsöpögtetjük.
3. Egy kis tálban összekeverjük a narancslevet, a narancshéjat és a citromhéjat. Sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük az olajat.
4. A salátaleveleket salátástálra rendezzük, a tetejére rakjuk a csirkét, a fügét és a brokkolit. A dresszinggel leöntjük. Sajtforgáccsal megszórjuk, s azonnal tálaljuk.