FÜGÉS CSIRKESALÁTA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, fazék, keverőtál, léfacsaró, salátacentrifuga, salátástál, séfkés, serpenyő, szűrő, szűrőlapát, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, hűtés, kikeverés, pirítás, préselés, szűrés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db csíkokra vágott csirkemell
50 dkg rózsáira bontott brokkoli
1 kisebb fej darabolt, tépett fejes saláta
6 db cikkekre vágott füge
9 dkg forgácsolt parmezán sajt
3 evőkanál vaj
1 db héja, vékonyra szeletelt narancs
1 db héja, vékonyra szeletelt citrom
½ db leve narancs
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Egy serpenyőben, közepes hőfokon, a vajon 5-10 perc alatt világosbarnára pirítjuk a csirkét. Hagyjuk kihűlni.

2. A brokkolit forró, sós vízben 5 perc alatt félpuhára főzzük. Leszűrjük, hideg vízben lehűtjük. Lecsöpögtetjük.

3. Egy kis tálban összekeverjük a narancslevet, a narancshéjat és a citromhéjat. Sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük az olajat.

4. A salátaleveleket salátástálra rendezzük, a tetejére rakjuk a csirkét, a fügét és a brokkolit. A dresszinggel leöntjük. Sajtforgáccsal megszórjuk, s azonnal tálaljuk.