TOJÁSTEKERCS PETREZSELYEMSZÓSSZAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 20 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, botmixer, citromnyomó, hústű, keverőtál, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, göngyölés, kikeverés, préselés, sütés, töltés, turmixolás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb csokor petrezselyemzöld
8 db tojás
6 db zsenge, finomra vágva cukkini
2 evőkanál sós lében eltett kapribogyó
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 db leve citrom
2 evőkanál friss, finomra vágva majoránna
9 dkg finomra aprított szárított paradicsom
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
A sütéshez:
1 és ¼ dl olívaolaj

Elkészítés:

1. A petrezselymet, a kapribogyót és az olajat mixerben pépesítjük. A majoránnát és a tojásokat egy tálban fölverjük. Sózzuk, borsozzuk.

2. Egy serpenyőben közepes tűzön 1 evőkanál olajat felmelegítünk, és a tojásos keverék egyharmadát 2-3 perc alatt készre sütjük. A lepényt tányérra csúsztatjuk, és a műveletet még kétszer megismételjük.

3. A maradék olajon a cukkinit közepes tűzön kissé barnára sütjük. A felesleges olajat papírtörlőn leszárítjuk. A cukkinit háromfelé osztjuk, a tojáslepényekre kanalazzuk, a tetejére a háromfelé elosztott napon szárított paradicsomot halmozzuk.

4. A lepényeket feltekerjük, 3 cm-es darabokra vágjuk, fogpiszkálóval rögzítjük. A petrezselyemszószt tányérra kanalazzuk, és a tojás-tekercseket a petrezselyemágyra helyezzük. Azonnal tálaljuk.