TOJÁSTEKERCS PETREZSELYEMSZÓSSZAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, botmixer, citromnyomó, hústű, keverőtál, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, göngyölés, kikeverés, préselés, sütés, töltés, turmixolás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A petrezselymet, a kapribogyót és az olajat mixerben pépesítjük. A majoránnát és a tojásokat egy tálban fölverjük. Sózzuk, borsozzuk.
2. Egy serpenyőben közepes tűzön 1 evőkanál olajat felmelegítünk, és a tojásos keverék egyharmadát 2-3 perc alatt készre sütjük. A lepényt tányérra csúsztatjuk, és a műveletet még kétszer megismételjük.
3. A maradék olajon a cukkinit közepes tűzön kissé barnára sütjük. A felesleges olajat papírtörlőn leszárítjuk. A cukkinit háromfelé osztjuk, a tojáslepényekre kanalazzuk, a tetejére a háromfelé elosztott napon szárított paradicsomot halmozzuk.
4. A lepényeket feltekerjük, 3 cm-es darabokra vágjuk, fogpiszkálóval rögzítjük. A petrezselyemszószt tányérra kanalazzuk, és a tojás-tekercseket a petrezselyemágyra helyezzük. Azonnal tálaljuk.