SONKANYÁRS FRISS GYÜMÖLCSÖKKEL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 20 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: hurkapálcika/saslikpálcika, keverőtál, séfkés, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kimagozás

Adag: 6-8 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db hámozott, cikkekre vágott sárgabarack
12 és fél dkg szeletelt pármai sonka
1 kisebb hámozott, kockára vágott sárgadinnye
35 dkg friss, félbevágott füge
12 és fél dkg fehér, magtalan szőlő
12 és fél dkg szeletelt sonka

vagy

12 és fél dkg szeletelt szalámi
12 és fél dkg szeletelt mortadella
12 és fél dkg kockára vágott parmezán sajt

vagy

12 és fél dkg kockára vágott pecorino sajt

Elkészítés:

1. A mortadellát és a sárgabarackot 6-8 hurkapálcára váltakozva felhúzzuk.

2. A pármai sonkát és a sárgadinnyét ugyancsak 6-8 hurkapálcára felhúzzuk, ezt tesszük a sonkával (vagy szalámival) és a fügével, valamint a sajtkockákkal és szőlővel is.

A dekoratív nyársakat előételként kínálhatjuk.

A recepet készíthetjük (lehetőleg mag nélküli) vörös és fehér szőlőből.