AJÓKÁS HOSSZÚTÉSZTA ZÖLDFŰSZEREKKEL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, filéző kés, keverőtál, séfkés, serpenyő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, filézés, főzés, hámozás, pirítás, szűrés

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál összevágott snidling
50 dkg hosszúmetélt
4 db összetépkedett bazsalikomlevél
2 evőkanál finomra vágva turbolya
2 ág finomra vágva kakukkfű
10 db szardellafilé

vagy

10 db filézett, natúr lében ajóka
1 gerezd finomra vágva fokhagyma
7 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A tésztát sós, forró vízben haraphatóra főzzük, majd 4 ajókát (szardella) nagyon finomra aprítunk. Az olajon, közepes tűzön, a fokhagymával együtt megpirítjuk.

2. A leszűrt tésztát a fokhagymás ajókára borítjuk, és 1 percig még együtt pirítjuk.

3. Hozzáadjuk az illatos zöld fűszereket és borsozzuk. Összeforgatjuk, a tetejére rakjuk a maradék ajókafiléket, és snidlinggel díszítve, azonnal tálaljuk.