AJÓKÁS, OREGÁNÓS TÉSZTA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, keverőtál, séfkés, serpenyő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, kikeverés, párolás, szűrés
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db konyhakész, darabolt ajóka
50 dkg bavette
vagy
50 dkg spagetti
2 evőkanál kapribogyó
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
2 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
igény szerint forrásban lévő víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
1 teáskanál szárított oregánó
Elkészítés:
1. Az olajon 3 perc alatt megdinszteljük a fokhagymát és a petrezselymet. Hozzáadjuk az ajókát, a kapribogyót, és borsozzuk. Kevergetjük 2-3 percig, amíg az ajóka szétfő.
2. Közben sós, forró vízben a tésztát haraphatóra főzzük, majd leszűrjük. A főtt tésztát a masszára kanalazzuk, és összerázzuk. Szárított oregánóval megszórva azonnal tálaljuk.