PARADICSOMOS, KUKORICÁS RIZS Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, keverőtál, séfkés, serpenyő, szűrő, szűrőlapát, tűzhely, vastagfalú lábas
Eljárások: darabolás, szeletelés, felengedés, fonnyasztás, főzés, hámozás, hűtés, kikeverés, kimagozás, pirítás, szűrés
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. A nyers bébikukoricát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és kihűtjük. A kukoricát, a koktélparadicsomot, a kaliforniai paprikát és a pancettát az olaj felén 5 perc alatt összepirítjuk. A sült zöldségeket és a szalonnát szűrőkanállal kiszedjük és félrerakjuk.
2. A visszamaradt olajhoz hozzáöntjük a maradék 2 kanál olajat, és rajta a hagymát és a fokhagymát közepes tűzön megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a Cayenne-borsot és a pirospaprikát. Beleszórjuk a rizst, és a hagymás alapon 2 percig pirítjuk.
3. Felöntjük a levessel. Lefedjük, és alacsony hőfokon 15 perc alatt készre főzzük. Hozzáadjuk a félrerakott kukoricás keveréket és összekeverjük.
Snidlinggel díszítve azonnal tálaljuk.
ZÖLDSÉGALAPLÉ
1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.
2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.