SPENÓTOS FRITTATA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, habverő, kés, keverőtál, lábas, sütő, sütőtál, szűrő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, kikeverés, párolás, reszelés, gyalulás, sütés, szűrés

Adag: 1 tepsi (4-6 főre)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg spenót
7 db tojás
6 db vékonyra szeletelt koktélparadicsom
5 dkg frissen reszelt pecorino sajt

vagy

5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük (gázon 6-os fokozat). Egy 25 x 25 cm-es sütőtálat kiolajozunk.

2. A spenótot 3-5 perc alatt megfonnyasztjuk. Lecsöpögtetjük, és a maradék vizet kinyomkodjuk belőle, majd durvára vágjuk.

32. Öt tojást egy tálban habosra keverünk, hozzáadjuk a sajtot, sózzuk, borsozzuk, a masszát a sütőtálba öntjük, és 5-10 percig sütjük.

4. A maradék tojást felverjük, hozzáadjuk a spenótot, ha kell, ismét megsózzuk és borsozzuk.

5. A sütőből kivesszük a tojáslepényt (frittata), a tetején szétterítjük a spenótos tojást, rárakjuk a paradicsomszeleteket, és még további 5 percig sütjük. Ha kész, kockákra vágjuk és forrón tálaljuk.