CSOKOLÁDÉ TRÜFFEL EGYSZERŰEN Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, habverő, hűtőszekrény, kés, keverőtál, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, forralás, hűtés, kikeverés
Adag: 1 adag (30 darab)
Elkészítés:
1. A csokoládét (én sárga Szerencsi étcsokit használok) egy hőálló tálba kockákra darabolom.
2. A tejszínt egy kisebb fazékban forrásig melegítem, majd ráöntöm az összedarabolt csokira. Néhány percig állni hagyom, hogy a csokidaraboknak legyen idejük elolvadni.
3. Egy habverővel közepes fokozaton homogén masszává dolgozom össze a krémet. Egyedül itt lehet elrontani a trüffelt: ha túl sokáig keverem a krémet, szétosztályozódhat, ezért amint összeállt, azonnal félrerakom. Hűtőben alufóliával letakarva egy éjszakát pihentetnem.
4. Másnap elkészítem a golyókat: a csokimasszát kis kanállal adagolom, „Raffaello” méretű golyókat formázok belőle. A csokikrém könnyen kezelhető állagú, jól formázható állagú lesz, meleg víz sem szükséges a gyúráshoz.
5. Az elkészült golyókat durvára vágott mandulába vagy holland kakaóporba forgatom, fogyasztásig hűtőben tárolom.