KENYÉR BROKKOLIVAL, ZÖLDBORSÓVAL ÉS BABBAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fazék, kés, keverőtál, serpenyő, szűrő, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, kikeverés, párolás, pirítás, szűrés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg brokkoli
10 dkg zöldborsó
20 dkg fehérkenyér
ízlés szerint só
10 dkg bab
1 db peperoni
4 evőkanál extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

1. A brokkolit rózsáira szedjük, enyhén sós vízben előfőzzük, majd leszűrjük, félretesszük. A borsót és babot kb. 10 percig sós vízben főzzük.

2. Darabokra vágjuk a kenyeret. Egy (lehetőleg cserép) edényben az olívaolajat felhevítjük az erős paprikával, peperoncinóval, ebben megpirítjuk a kenyérdarabkákat. Amikor a kenyér már szép aranysárga színt kapott, beletesszük a zöldségeket.

3. Jól összekeverjük és 10 percig együtt pároljuk. Forrón tálaljuk.