SPAGETTI FOKHAGYMÁVAL, OLÍVAOLAJJAL ÉS PEPERONCINÓVAL SPAGHETTI AGLIO, OLIO E PEPERONCINO Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, serpenyő, szűrő, szűrőlapát, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, kikeverés, pirítás, szűrés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb peperoni
40 dkg spagetti
1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
Elkészítés:
1. Serpenyőben, a forró olívaolajban a megtisztított fokhagymát és a feldarabolt erős paprikát kicsit megpirítjuk, majd mindkettőt kivesszük az olajból.
2. Bő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a spagettit, leszűrjük, és előmelegített tálra rendezzük.
3. Ráöntjük a fűszeres olajat, megszórjuk a petrezselyemmel, lazán összekeverjük. Azonnal tálaljuk.