SAJTOS PADLIZSÁNEGYTÁL CALABRIAI MÓDRA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 90 perc  Munkaidő: 50 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: húsdaráló, keverőtál, papírtörlő, reszelő, séfkés, serpenyő, sütő, szűrőlapát, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, formázás, főzés, hámozás, kikeverés, lerakás, passzírozás, áttörés, pihentetés, reszelés, gyalulás, sütés, sütés bő zsiradékban

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg reszelt parmezán sajt
20 dkg szeletelt caciocavallo sajt
20 dkg darált marhahús
50 dkg hámozott, passzírozott paradicsom
200 dkg tisztított, szeletelt padlizsán
10 dkg szeletelt kolbász

vagy

10 dkg szeletelt salsicce
2 db keményre főzött tojás
2 evőkanál vágott petrezselyemzöld
3 evőkanál zsemlemorzsa
3 db tojás
10 db bazsalikomlevél
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál liszt
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A padlizsánt megmossuk, felszeleteljük, megsózzuk, lecsepegtetjük. Kevés liszttel megszórjuk, mélyebb serpenyőben, bő, forró olajban kisütjük. Az olajat félretesszük. A meghámozott paradicsomot átpasszírozzuk, az olívaolajjal és a bazsalikommal, kevés sóval egy másik serpenyőben mártássá besűrítjük.

2. A darált húst három tojással, a zsemlemorzsával, a petrezselyemmel, sóval, borssal jól összekeverjük, kis golyókat gyúrunk belőle, és a félretett, felforrósított olajban kisütjük.

3. A maradék két tojást keményre főzzük, megtisztítjuk. A caciocavallo sajttal és a salsicciával, vagyis a kolbásszal együtt felszeleteljük.

4. Egy tűzálló tál aljára kevés paradicsomszószt kenünk, ráhelyezzük a padlizsánszeleteket, megszórjuk parmezán sajttal, elosztjuk rajta a húsgolyókat, a tojás-, kolbász- és sajtszeleteket, meglocsoljuk kevés paradicsomszósszal. Befedjük a maradék padlizsánnal, a maradék reszelt sajttal, és ráöntjük a maradék paradicsomszószt. 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt átsütjük, forrón tálaljuk.