SÜLT ALMASZELETEK Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 60 perc  Munkaidő: 50 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, papírtörlő, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: bundázás, darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, kimagozás, sütés bő zsiradékban

Adag: 6-8 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db hámozott, karikára vágott alma
3 db felvert tojás
1 teáskanál szárított élesztő
5 dkg porcukor
5 dkg búzaliszt
1 és ¼ dl tej
3 dkg olvasztott vaj
kevés meleg víz
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. Kevés meleg vízben feloldjuk az élesztőt. A vajat megolvasztjuk, a tejjel, a liszttel, a felvert tojással, az élesztővel és a porcukor felével tálba tesszük.

2. Az egészet jól összekeverjük, hogy egynemű, sima tésztát kapjunk.

2. Az almát meghámozzuk, kiszúróval eltávolítjuk a magházat. Ezután vékony karikára vágjuk, és megszórjuk a maradék porcukorral.

4. Az almakarikákat egymás után a tésztába mártjuk. A forró olajban aranybarnára sütjük. Konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, és tálaljuk.

Igen testes édes, nemesrothadásos, magas savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.