SPAGETTI VÉNUSZKAGYLÓVAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 60 perc  Munkaidő: 20 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  drága
Eszközök: borsdaráló, fazék, keverőtál, paradicsom passzírozó, séfkés, serpenyő, szűrő, szűrőlapát, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, felengedés, forralás, főzés, hámozás, kikeverés, passzírozás, áttörés, sütés, szűrés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg spagetti
100 dkg friss vénuszkagyló
20 dkg érett paradicsom
3 gerezd fokhagyma
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A kagylót kefével megtisztítjuk, kevés vízben addig főzzük, amíg a héjak kinyílnak Azokat a kagylókat, amelyek nem nyíltak ki, eldobjuk. A kagylók húsát kiszedjük, a főzővizét finom szitán átszűrjük, félretesszük.

2. Mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és a megtisztított fokhagymát rövid ideig sütjük benne, majd kivesszük. Beletesszük a meghámozott, összetört paradicsomot és a kagyló főzővizét, megkeverjük, 20 percig forraljuk.

3. A spagettit bő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük, leszűrjük. A kagylót borssal megszórjuk, és a petrezselyemmel a paradicsommártáshoz keverjük. A mártást a spagettire öntjük, forrón tálaljuk.