SAJTOS-BORSOS METÉLT Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, keverőtál, reszelő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: főzés, kikeverés, reszelés, gyalulás, szűrés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg caciocavallo sajt
40 dkg metélt tészta
vagy
40 dkg spagetti
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
1. A spagettit bő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük, leszűrjük, de néhány evőkanál főzőlevet félreteszünk.
2. A tésztát tálba szedjük, megszórjuk jócskán a caciocavallo sajttal és borssal.
3. Annyi forró főzővizet adunk hozzá, hogy a sajt megolvadjon, krémessé váljon. Jól összekeverjük, forrón tálaljuk.