SAJTOS-BORSOS METÉLT Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 20 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, keverőtál, reszelő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: főzés, kikeverés, reszelés, gyalulás, szűrés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg caciocavallo sajt
40 dkg metélt tészta

vagy

40 dkg spagetti
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A spagettit bő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük, leszűrjük, de néhány evőkanál főzőlevet félreteszünk.

2. A tésztát tálba szedjük, megszórjuk jócskán a caciocavallo sajttal és borssal.

3. Annyi forró főzővizet adunk hozzá, hogy a sajt megolvadjon, krémessé váljon. Jól összekeverjük, forrón tálaljuk.