FUSILLI MOLISEI MÓDRA FUSILLI ALLA MOLISANA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 20 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: keverőtál, reszelő, séfkés, serpenyő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, kikeverés, reszelés, gyalulás, sütés, szűrés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg fusilli
10 dkg nyers, sovány sonka
20 dkg ricotta
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
7 dkg reszelt pecorino sajt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A tésztát bő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük, leszűrjük.

2. A sonkát kis kockákra vágjuk, jól összekeverjük a ricotta friss sajttal, sóval és borssal fűszerezzük.

3. Nagyobb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a ricotta-sonka keveréket, kissé felmelegítjük.

4. Beletesszük a tésztát, jól elkeverjük. A pecorino sajttal megszórva tálaljuk.