ÉDES RIZSTORTA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kávéfőző, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, reszelő, serpenyő, sütő, szűrő, tortaforma, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, kevert tészta kikeverése, kimagozás, reszelés, gyalulás, sütés, szűrés
Adag: 4 főre
vagy
vagy
Elkészítés:
1. A rizst enyhén sós vízben, vagy tejben éppen csak puhára (al dente) főzzük.
2. A megmosott friss gyümölcsöt és a fügét apróra összevágjuk, majd az összes többi hozzávalóval, a porcukor kivételével, nagy serpenyőbe tesszük, és állandó keverés mellett néhány percig főzzük. Ezután hozzákeverjük a főtt rizst. Ha túl száraz lenne, kevés tejjel felöntjük.
3. A masszát nagy, kizsírozott tortaformába töltjük, és 150 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 60 percig sütjük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.