CANNELLONI PESARÓI MÓDRA CANNELLONI ALLA PESARESE Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 120 perc  Munkaidő: 50 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, keverőtál, konyharuha, nyomózsák, papírtörlő, reszelő, séfkés, serpenyő, sütő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: csőben sütés, darabolás, szeletelés, felengedés, főzés, hámozás, hűtés, kikeverés, lerakás, reszelés, gyalulás, sütés, szűrés, töltés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg főtt sonka
10 dkg sovány borjúhús
10 dkg csirkemáj
1 db fekete szarvasgomba
30 dkg cannelloni
1 kis fej vöröshagyma
10 dkg vaj
1 csésze húsleves
1 csésze tejszín
10 dkg reszelt parmezán sajt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A sonkát és a borjúhúst nagyon finomra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, lereszeljük. A hagymát a hússal együtt, mélyebb serpenyőben, a fele vajon, kis lángon néhány percig sütjük. Felöntjük a húslevessel, sózzuk, borsozzuk, és alacsony hőmérsékleten kb. 30 percig hagyjuk csendben forrni.

2. A csirkemájat jól lecsepegtetjük, az apróra vagdalt szarvasgombával összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. Fokozatosan hozzákeverjük a tejszín háromnegyed részét.

3. Enyhén sós vízben félig puhára főzzük a cannellonit. Hideg vízzel hirtelen lehűtjük, lecsepegtetjük, és egy ruhára kiterítjük, hogy kissé megszikkadjon.

4. Egy nem túl lapos, de széles tűzálló tál alját kivajazzuk. A tölteléket nyomózsákba kanalazzuk, és megtöltjük vele a cannellonikat.

5. A tálba lerakjuk a tészta felét. Befedjük kevés borjúhússal, hagymaszósszal, megszórjuk reszelt parmezán sajttal. Erre kerül egy második réteg cannelloni, amire ráöntjük a maradék mártást, és megszórjuk a maradék parmezánnal. Meglocsoljuk a tejszínnel, elosztjuk rajta apró darabkákban a maradék vajat. 200 °C-ra előmelegített sütőben aranysárgára és ropogósra sütjük (kb. 15-20 perc).

TYÚKHÚSALAPLÉ

75 dkg tyúkhús
1 db bouquet garni
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.